Nieuws vanuit het schepencollege

Zwerfvuilactieplan
Het college gaat akkoord met het voorstel van de milieudienst om in 2015 volgende acties uit te voeren in het kader van het zwerfvuilactieplan:
- een lenteschoonmaak op 9 en 10 mei
- een zwerfvuilwandeling op 10 mei om 14 uur in Hallaar
- een MEGA-afvaldag in de loop van oktober.

Sinds november 2014 zijn er 25 groene peters en meters en 1 vereniging actief, die op regelmatige basis het zwerfvuil langs straten en in bermen opruimen.

Supervlieg 2015
SuperVlieg, een jaarlijks terugkerend kinderkunstenfestival, vindt dit jaar plaats op zondag 24 mei van 13 tot 17 uur in het centrum van Booischot (in de omgeving van de kerk en de Chiro-lokalen). Doe mee aan gekke workshops (dansen, djembé, vlechten, wenspopjes maken, drukken met een pletwals, tattoos zetten, ... ) en geniet van al even leuke voorstellingen over de barones in 'Allô papa' of over de Russische circusman Ivan. Het volledige programma vind je in de programmakrant (te verkrijgen in Cultuurcentrum Zwaneberg).

Verenigingen, Vrije Basisschool Booischot, Freinetschool Triangel en creatieve partners uit Booischot werken met verschillende gemeentelijke diensten en partners samen aan dit cultuurfeest. Kruis 24 mei dus aan in je agenda want het belooft een spetterende dag te worden!

De praktische voorbereidingen zijn momenteel in volle gang en het college gaat ermee akkoord dat een aantal gemeentediensten ondersteuning bieden aan de organisatie.

Garageverkoop
Het college gaat akkoord met de vraag van KWB Hallaar en de Gezinsbond om op zaterdag 9 mei 2015 een garageverkoop te organiseren in de straten van Hallaar en een gedeelte van Heist-centrum. Het gaat om een gewone garageverkoop, waarbij er geen straten moeten worden afgesloten en de verkoop plaatsvindt op privédomein. De verkeerspolitie zal zorgen voor de nodige verkeerstechnische ondersteuning.

Aankoop tweedehands bestelwagen
Het college keurt het bestek en de raming goed voor de aankoop van een tweedehandse bestelwagen voor de technische dienst. Een aantal firma's wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 24 maart om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Inzamelactie gebruikte batterijen en zaklampen
Het college beslist om in mei 2015 deel te nemen aan de inzamelactie van oude batterijen, georganiseerd door Bebat. Bebat zorgt ervoor dat gebruikte batterijen en zaklampen gerecycleerd worden en een nieuw leven vinden in tal van toepassingen.

Door haar deelname kan de gemeente Heist-op-den-Berg een unieke en milieuvriendelijke speeltuin winnen! Hiervoor rekenen we op jouw medewerking. Recycleer met ons mee en ga op zoek naar al je lege batterijen en gebruikte zaklampen en breng ze tussen 1 en 31 mei 2015 naar een Bebat-inzamelpunt (supermarkt, containerpark, school, ...) in onze gemeente.

De gemeente van de provincie Antwerpen die per inwoner het hoogste aantal kilogram lege batterijen en zaklampen heeft ingezameld, ontvangt een gratis speeltuin. En daar kunnen onze gemeente, onze kinderen en ook ons leefmilieu alleen maar beter van worden!

Alle inzamelpunten vind je op www.bebat.be

Nieuws vanuit de gemeente

Openbaar onderzoek nieuwe straatnamen
De gemeenteraad heeft op 10 maart 2015 de straatnamen Engelenweg, Korenveld, Heylandweg en De Loecht toegekend aan nieuw aan te leggen straten in een projectzone nabij Paradijzen en Pompoenstraat in Wiekevorst. Meer weten?

Gratis infoavond patiëntenrechten op 30 maart
Els Meerbergen, projectverantwoordelijke patiëntenrechten bij het Vlaams Patiëntenplatform, komt die avond meer vertellen over de rechten van elke patiënt. Iedereen is welkom. Meer weten?

Parkeerwinkel Vinci Park is verhuisd
De Parkeerwinkel van Vinci Park is verhuisd naar een nieuwe locatie: Kerkplein 34 in Heist-op-den-Berg. De openingsuren blijven dezelfde als voorheen. Meer weten?